Előadók

Szülész-nőgyógyász, a reproduktív élettan tárgykörében szerzett tudományos fokozatot (PhD), a FEMM orvosi képzés vezetője, Chilében, Santiagoban él.Pilar Vigil a chilei Pápai Katolikus Egyetemen 1975 és 1982 között végezte orvosi tanulmányait, ahol szülészetre és nőgyógyászatra specializálódott, majd 1987-ben biológiai tudományok (élettan) területén doktori diplomát szerzett (PhD). Posztgraduális képzést folytatott a Texasi Institute for Reproductive Medicine intézetben (Houston, Texas, USA); és a Royal Women’s Hospitalban (Melbourne, Ausztrália).

Vigil professzor több mint 100 különféle nemzetközi tudományos kiadványban (cikkek, könyvek és könyvfejezetek) publikálta munkáját, valamint számos közérdekű és oktatási témájú folyóiratban szerepelnek írásai. Három könyvet írt a termékenységről, és több mint 200 kongresszust vagy szemináriumot szervezett és/vagy vett részt rajtuk. Előadóként világszerte több mint 30 országban tett eleget meghívásoknak, a chilei sajtó többszörös women leader díjazottja. Jelenleg, többek között a Chilei Pápai Katolikus Egyetem docense.

1978 óta dolgozik a reproduktív gyógyászatban, ideértve a termékenységet, a terméketlenséget és a természetes családtervezést. J. B. Brown professzorral közösen dolgozta ki a petefészek kontinuum fogalmát.

Számos díjat kapott orvosi munkájáért, tagja a chilei termékenységi és a reprodukciós társaságnak, valamint tagja az emberi reprodukciót kutató latin-amerikai társaságnak (Latin-American Society for Research on Human Reproduction). Dr. Vigil a San Lucas Akadémia (chilei katolikus orvosok) elnöke és jelenleg a Teen STAR International elnöke. A chilei szülészek és nőgyógyászok társaságának tagja, valamint a chilei természetes családtervezéssel foglalkozó társaság tagja.

Pilar házas, férje Miguel és 4 gyermekük van.